Q Magazine | Publicat la 15:30 | 13.06.2012 | 0 comentarii

Codrin Ştefănescu: principiului PDL este "scapă cine este cel mai pârâcios"

codrin_38395400
de Gabriel Pârvu

Valul de demisii din funcţii de conducere care a cuprins PDL face parte, de fapt, din "strategia de înduioşare şi impresionare a opiniei publice", consideră secretarul Consiliului Naţional al PSD, Codrin Ştefănescu.

"Şi asta pentru că, timp de 8 ani cât au fost la guvernare, niciun oficial PDL nu şi-a dat 'demisia de onoare' când au fost adoptate măsuri sociale şi economice de austeritate. Niciun lider la nivel central sau din teritoriu nu şi-a anunţat demisia în urma unor dovezi clare de corupţie sau jonglerii cu banii publici. Niciun oficial al partidului nu şi-a prezentat demisia când populaţia disperată protesta în stradă, din contră, şi-au dat acordul tacit pentru acţiunile violente şi provocatoare ale forţelor de ordine. Niciun lider PDL nu a anunţat că demisionează atunci când societatea civilă şi organizaţiile nonguvernamentale din ţară şi străinătate constatau încălcarea principiilor democraţiei, a drepturilor omului sau a libertăţii presei şi acuzau instaurarea unui stat poliţienesc", a afirmat Ştefănescu, într-un comunicat de presă.

În opinia acestuia, "un exemplu elocvent al nocivităţii acestui partid" este şi faptul că, în ultima perioadă, tot mai mulţi membri PDL "asaltează" PSD cu denunţuri despre fraudele şi abuzurile comise de colegi de partid, în principal lideri cu funcţii importante în administraţia centrală şi locală.

"Conform principiului democrat: scapă cine este cel mai pârâcios. În concluzie, oricâte demisii la vârf se mai pregătesc pentru perioada următoare, liderii PDL tot nu vor reuşi revigorarea unui partid ce s-a dovedit a fi extrem de toxic, din toate punctele de vedere, pentru politica şi democraţia din România", a mai spus Codrin Ştefănescu.

Comentariul dumneavoastră
Sectiuni: ACTUAL, POLITICĂ, ECONOMIE, EXTERNE, INTERVIU, COVERSTORY, SPORT, SĂNĂTATE, TECH & NET, CULTURĂ, Actualitate: Ce nu se vede la TV, Galerie foto, Video


Servicii: Ultima ora, RSS feeds, Mobile, Revista: Abonamente, Redactia

Info plus: Curs valutar Editorial: Blog Floriana Jucan


Continutul www.qmagazine.ro reproduce, partial sau integral, fara a fi identic, continutul revistei “Q Magazine”.


Publicitate

Pentru oferte de publicitate, detalii legate de format si alte informaţii, contactaţi-ne la 021 230 39 91 sau la adresa de email office@qmagazine.ro