Q Magazine | Publicat la 10:33 | 28.06.2013 | 0 comentarii

Controale la două centre comerciale şi la intrările în Capitală

GREECE-FARMERS-PROTEST
de A.Z

Poliţiştii fac controale la două centre comerciale din Capitală şi opresc tirurile cu mărfuri care intră în Bucureşti, pentru a descoperi eventuale cazuri de evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare de legume, fructe şi produse din carne.

Poliţiştii de la Direcţia Rutieră şi cei de la investigarea fraudelor şi ordine publică din Poliţia Capitalei au instituit filtre rutiere în patru puncte şi efectuează controale la două centre comerciale din Bucureşti, în baza planului de acţiune aprobat de şeful Poliţiei Române.

Acţiunea vizează prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare de legume, fructe şi produse din carne, fiind verificată totodată respectarea legislaţiei în domeniul transportului de marfuri, se arată întră-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Echipele de control verifică respectarea normelor referitoare la plata TVA intracomunitară, precum şi documentele de transport referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate.
„În filtrele instituite, poliţiştii verifică tirurile cu care se transportă produsele achiziţionate intracomunitar, pentru a stabili dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea (datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate)", a precizat sursa citată de Mediafax.

În cele două centre comerciale, poliţiştii verifică tirurile din care se descarcă mărfurile, urmărind existenţa unei legături comerciale directe între firmele înscrise pe documente şi beneficiarii finali, în scopul depistării unor eventuale modalităţi de sustragere de la plata TVA intracomunitară.

În timpul verificărilor, la nivelul Poliţiei Capitalei acţionează şi şase echipe mobile de poliţişti, care preiau informaţiile transmise de poliţiştii aflaţi în filtrele rutiere şi în centrele comerciale şi merg la sediile sociale ale unităţilor comerciale vizate, pentru verificarea legalităţii funcţionării societăţilor comerciale, a obiectului de activitate, fluxului transporturilor de marfă şi plăţilor efectuate către furnizorii externi.

Potrivit unor surse din Poliţie, controalele au loc la complexul comercial Pucheni şi la depozitul Antefrig.

Comentariul dumneavoastră
Sectiuni: ACTUAL, POLITICĂ, ECONOMIE, EXTERNE, INTERVIU, COVERSTORY, SPORT, SĂNĂTATE, TECH & NET, CULTURĂ, Actualitate: Ce nu se vede la TV, Galerie foto, Video


Servicii: Ultima ora, RSS feeds, Mobile, Revista: Abonamente, Redactia

Info plus: Curs valutar Editorial: Blog Floriana Jucan


Continutul www.qmagazine.ro reproduce, partial sau integral, fara a fi identic, continutul revistei “Q Magazine”.


Publicitate

Pentru oferte de publicitate, detalii legate de format si alte informaţii, contactaţi-ne la 021 230 39 91 sau la adresa de email office@qmagazine.ro