Q Magazine | Publicat la 11:41 | 16.11.2015 | 2 comentarii

Predoiu despre noul Guvern: Vom avea influențe Macovei în Justiție!

predoiu

Cătălin Predoiu a fost desemnat prim-ministru într-un eventual guvern PNL. Cum însă liberalii au declinat șansa de a prelua guvernarea după demisia Executivului Ponta, Dacian Cioloș are șansa să vină cu propriul cabinet. Despre cum vede Cătălin Predoiu componența Executivului Cioloș, despre viitorul PNL și chiar al lui în perioada următoare, citiți într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Q Magazine.

Cum vedeţi componenţa guvernului Cioloş. Ce viitor credeţi că va avea acest Executiv?
Se putea mai bine, se putea mai rău. în mod normal va termina bine mandatul, pentru că prioritățile asumate nu comportă riscuri și nici schimbări majore, și are un sprijin intern și extern cum niciun guvern nu a avut până în prezent.

Vom avea influențe Macovei în Justiție

Cum vedeţi nominalizarea doamnei Cristina Guseth la Justiţie? Dacă aţi fi fost premier, aţi fi avut o altă preferinţă?
Respect ONG-istul Cristina Guseth, cu care am petrecut o agreabilă seară de discuții pe teme de justiție acompaniați de Monica Macovei, la malul mării, acum vreo doi ani, dar nu știu dacă, "din prima" ministru, e cel mai bun pas înainte. Este apropiată ideatic de Macovei, deci vom avea influențe Macovei la Justiție. Eu aș fi văzut pe cineva de tip Valeriu Stoica la Justiție, un profesor de drept recunoscut unanim, cu o bună cunoaștere a sistemului judiciar și cu dexterități politice, echilibru și dialog în primul rând. Aveam doua nume în atenție.

În Guvernul Cioloș, politicieni fără carnet

Şi dacă tot am adus în atenţie o întrebare folosind expresia "dacă aţi fi fost premier", de ce nu aţi fost dumneavoastră alesul, în condiţiile în care se cam ştia varianta anticipatelor nu era una cu şanse. S-a temut PNL să îşi asume guvernarea mai devreme, pentru că recent a fost o moţiune de cenzură? Dacă ar fi reuşit, ar fi avut acelaşi efect?
Strada a fost vocală și clară pentru un guvern fără politicieni. Formal a primit un astfel de guvern.  În realitate, nu complet, unii sunt politicieni fără carnet. Eu mi-am asumat fără rezerve capacitatea de guvernare. Sunt trei miniștri în actualul guvern pe care îi aveam în vedere, cu doi chiar am discutat cooptarea în guvern și acceptaseră.

Aţi accepta să lucraţi cu domnul Cioloş la nivel guvernamental, în diferite formule?
Am avut cu premierul desemnat o discuție în vară pentru cooptarea dumnealui în Cabinet, deci în principiu pot coopera, cum am făcut-o dealtfel și în trecut, în diverse împrejurări.

Cum vă vedeţi viitorul? Mai sunteţi convins că sunteţi premierul PNL sau credeţi că pe viitor ar putea fi impus domnul Cioloş? Vă întreb pentru că ştiu că aţi lucrat intens la un program, vi l-aţi asumat, partidul şi l-a asumat, la fel cum v-a asumat şi pe dumneavoastră în calitate de propunere de prim-ministru.

Protocolul de fuziune se aplică în cazul în care PNL guvernează, deci nimic schimbat din acest punct de vedere. Nu PNL guvernează, ci Cabinetul Cioloș.

Oportunitate!
16.11.2015, 08:04

Completează-ți veniturile muncind acasă. Acum ai la dispoziție o afacere inteligentă ce vizează piața internă și internațională de carte. Dacă ești perseverent și deții cunoștințe minime PC, contactează-mă! Instruirea se face gratuit, prin email. Plata câștigurilor realizate este garantată prin contract legal de comision. Pentru mai multe detalii trimite un mesaj cu textul INFO la adresa de email: nicufarcas@gmail.com

Elena
16.11.2015, 07:49

Ce mama dracului,tot spuneti ca este apropiata ideatic de Monica Macovei. Pai daca nu punea Macovei temelia a ceea ce reprezinta cat de cat justitie astazi, aceasta institutie era cam la nivelul lasat de mafioata de Stanoiu.

Comentariul dumneavoastră
Sectiuni: ACTUAL, POLITICĂ, ECONOMIE, EXTERNE, INTERVIU, COVERSTORY, SPORT, SĂNĂTATE, TECH & NET, CULTURĂ, Actualitate: Ce nu se vede la TV, Galerie foto, Video


Servicii: Ultima ora, RSS feeds, Mobile, Revista: Abonamente, Redactia

Info plus: Curs valutar Editorial: Blog Floriana Jucan


Continutul www.qmagazine.ro reproduce, partial sau integral, fara a fi identic, continutul revistei “Q Magazine”.


Publicitate

Pentru oferte de publicitate, detalii legate de format si alte informaţii, contactaţi-ne la 021 230 39 91 sau la adresa de email office@qmagazine.ro